Viides Askel

Viides Askel sai alkunsa vuonna 2011, kun Viides Askel ry -niminen esoteerinen kirjallisuusseura perustettiin. Toiminnan tarkoituksena oli edistää pyrkimystä vastakkaisina nähtyjen maailmankatsomusten yhdistämiseen tukemalla aihepiiriin kuuluvaa kirjallista julkaisutoimintaa. Yhdistyksen kustannustoiminnan keskiössä oli etenkin Johannes Nefastoksen kirjallinen tuotanto ja Azazelin Tähden filosofia.

Viidennen Askeleen bibliografiaan mahtui maailmankirjallisuutta ja pohjoismaista mytologiaa, lehtijulkaisuja ja länsimaista filosofiaa, teististä satanismia, teosofiaa ja ruusuristiläisyyttä sekä muinaissuomalaista kulttuuria. Talkoohengessä pyörineen yhdistyksen taustalla toimi monia aihepiiriin palavasti suhtautuvia harrastajia ja osaajia, taiteilijoita ja kirjailijoita, ystäviä ja kulkijoita, jotka halusivat antaa panoksensa kulttuuriseen työhön – kiitos heille!

11 vuoden ja 25 kirjajulkaisun jälkeen yhdistyksen toiminta päätettiin lakkauttaa, ja syksyllä 2022 Viides Askel sulautui osaksi AIONI kirjakauppa & antikvariaatin liiketoimintaa. Näin ollen Viides Askel jatkuu kustantajamerkkinä uudella omistajapohjalla.

Viides Askel pyrkii jatkamaan suuntaansa tulevaisuudessa samoissa jäljissä, sisällyttäen julkaisuihinsa sekä uutta kirjallisuutta että uusintajulkaisuja, käännöksiä ja kommentaareja esoterismin ja filosofisen kirjallisuuden klassikoista.

SOLVE ET COAGULA